بهرهبرداری از کارخانه قوطی سازی زمزم

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت : امیدواریم نیمه اول امسال شاهد بهرهبرداری از قوطی سازی زمزم باشیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت زمزم ایران از کرمانشاه؛ احسان صلاحی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت صنایع استان، گفت : هم اکنون ۸۶۷ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان داریم که سرمایهگذاری صورت گرفته در این واحدها ۴۵ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال و اشتغالزایی آنها نیز ۲۹ هزار و ۶۷۹ نفر است.
او با بیان اینکه بیشترین سهم صنایع کرمانشاه به ترتیب مربوط به صنایع معدنی، صنایع شیمیایی و صنایع فلزی است، گفت : البته تعداد صنایع غذایی استان نیز قابل توجه است، اما عمده آنها در حوزه صنایع تبدیلی وابسته به بخش کشاورزی محسوب میشود.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته تعداد واحدهای دارای پروانه بهرهبرداری در کرمانشاه حدود ۱۱۰۰ مورد اعلام میشد، افزود: تعدادی از واحدهایی که سالها راکد بودند و امکان احیا نداشتند را شناسایی و پالایش کردیم.
صلاحی تعداد واحدهای صنعتی راکد استان را نزدیک به ۱۵۰ واحد برآورد کرد و با بیان اینکه اقدامات لازم برای رفع مشکلات و فعالسازی این واحدها در حال انجام است، افزود: پارسال ۳۵ واحد صنعتی را در استان احیا کردیم و از استانهای برتر در این زمینه بودیم.
او از هدف گذاری برای احیا ۳۵ واحد راکد نیز در سال جاری یاد کرد و ادامه داد: پیگیریم امسال حتی بیش از آنچه که هدف گذاری شده را احیا کنیم.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه افزود: در کنار اقداماتی که برای احیا واحدهای راکد انجام میدهیم، حفظ واحدهای صنعتی موجود و اشتغالزایی آنها نیز از اولویتهای اساسی ما است.
صلاحی،گفت: با وجود مشکلات اقتصادی متعدد، بسیاری از این واحدها به سختی سرپا ایستادهاند و بخشهای مختلف نیز باید در این شرایط به کمک واحدهای موجود بیایند.
او افزود: در همین راستا جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان به صورت مستمر برگزار میشود و حتی برای آنکه واحدهایی که مشکل ندارند منتظر نمانند، بخش قابل توجهی از این جلسات در حوزههای مختلف از جمله خانه صنعت و معدن برگزار میشود.
مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی
صلاحی اشارهای هم به مهمترین مشکلاتی که واحدهای صنعتی با آن مواجهند داشت و گفت: بر اساس آنچه که در جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی میکنیم، سه عامل مسائل بانکی، مالیات و تامین اجتماعی و مشکل با شرکتهای تامین کننده انرژی، سهم ۹۰ درصدی از مشکلات بخش صنعت را به خود اختصاص میدهند.
او با بیان اینکه طی چند وقت اخیر نوسانات نرخ ارز علت مشکلات صنایع شده، افزود: در استان کرمانشاه واحدهای صادراتی با معضل پیمان سپاری ارزی هم مواجهند، زیرا مبادلات آنها با کشور عراق از طریق ریال صورت میگیرد، اما موظفند ارز به کشور برگردانند.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: تحریمها بر فعالیت واحدهای صنعتی، تامین مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز آنها بیاثر نبوده و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده تولید و افزایش هزینهها میشود.
تعطیلی کامل واحد صنعتی بر اثر کرونا نداشتیم
صلاحی اشارهای هم به تاثیر شیوع بیماری کرونا بر وضعیت صنایع استان داشت و افزود: خوشبختانه واحد صنعتی نداشتیم که به دلیل شیوع کرونا به طور کامل تعطیل شود، اما بسیاری از واحدهای تولیدی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از رکود اقتصادی ناشی از کرونا آسیب دیدند.
او ادامه داد: بیشترین آسیب متوجه صنایع تولید پوشاک و همچنین صنایع مرتبط با تولید مواد غذایی و خصوصا واحدهای تولید فرآوردههای گوشتی بوده است.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه تمرکز عمده حمایتهایی که برای بنگاههای اقتصادی آسیب دیده از شیوع کرونا در نظر گرفته شده به سمت اصناف است، افزود: این در حالی است که وقتی صنوف کاهش فروش داشته باشند، واحدهای تولیدی و صنعتی نیز به تبع درگیر رکود میشوند.
صلاحی درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای جبران خسارت اقتصادی ناشی از کرونا گفت: به دلیل اینکه رقم این تسهیلات پایین و شرایط آن کمی دشوار بود (لزوم بیمه بودن و تعدیل نشدن نیروها)، بسیاری از صنایع استقبالی برای دریافت این تسهیلات نداشتند.
امیدواری برای بهرهبرداری قوطی سازی زمزم
او اشارهای هم به آخرین وضعیت تعدادی از طرحهای صنعتی در دست احداث در استان داشت و گفت: یکی از مهمترین این پروژهها قوطی سازی زمزم با سرمایهگذاری حدود ۷۵۰ میلیارد تومان است.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه تمام کارهای احداث و تامین ماشین آلات و تجهیزات این واحد انجام شده، گفت: تنها کار باقی مانده راهاندازی تجهیزات است.
صلاحی با اشاره به اینکه برای بهرهمندی از گارانتی ماشینآلات، خود شرکتی که تجهیزات از آن خریداری شده باید برای راهاندازی اقدام کند، افزود: متاسفانه دو عامل تحریم و شیوع بیماری کرونا روند کار را به تاخیر انداخته است، اما بر اساس آخرین اطلاعات یک شرکت ایرانی نمایندگی شرکت خارجی که تجهیزات را فروخته پذیرفته و قرار است کار را انجام دهد.
او ادامه داد: اگر این کار انجام شود میتوان ظرف مدت کوتاه دو تا سه هفته شاهد بهرهبرداری از این پروژه بود.
معاون امور صنایع سازمان صمت استان کرمانشاه با ابزار امیدواری نسبت به راهاندازی قوطی سازی زمزم در نیمه اول امسال، افزود: با بهرهبرداری از این مجموعه ۱۷۰ نفر مشغول به کار خواهند شد.
صلاحی ظرفیت تولید قوطی در این مجموعه را ۱۲ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: برای تکمیل زنجیره، باید خط تولید درب قوطی هم در آینده راهاندازی شود و حتی میتوان پُرکن قوطی هم در این پروژه نصب کرد و تولید کامل قوطی پر نوشابه صورت بگیرد.