با PET هم پول دربیاورید و هم به محیط زیست کمک کنید

با PET هم پول دربیاورید و هم به محیط زیست کمک کنید

با PET هم پول دربیاورید و هم به محیط زیست کمک کنید

08/آذر/1399
PET (اپلي اتيلن ترفتالات) از پليمرهايي است که براي ساخت بطري‌هاي پلاستيکي نوشابه از آن استفاده مي‌شود. پلي اتيلن ترفتالات يکي از مواد بي خطر به شمار مي رود و شماره “1” روي بطريهاي آب نيز بيانگر همين موضوع است. اين دسته از پلاستيک ها، نوعي از رزين هاي پليمري ترمو پلاستيک است که کاربردهاي مفيدي در زمينه هاي متفاوت از جمله، توليد الياف مصنوعي، و ظروف بسته بندي مواد غذايي و ساير موارد ترموفرمينگ دارد. و اين ماده برخلاف نام علمي اش، حاوي پلي اتيلن نيست.
اشتراگ گذاری

خواص فيزيکي

 استفاده از PET مزاياي زيادي دارد. شايد يکي از مهمترين ويژگي‌هاي PET، ويسکوزيته ذاتي اين ماده باشد. اين ويژگي باعث مي‌شود اين ماده آب موجود در محيط اطراف را جذب کند، و همچنين باعث ايجاد خاصيت هيدروسکوپيک زيادي مي‌شود. اين خاصيت سبب مي شود تا مواد با استفاده از يک ماشين قالب ريزي معمولي شکل بگيرند و به سرعت خشک شوند. مزاياي ديگرPET  عبارتند از:

  مقاوت عالي در برابر سايش نسبت به انواع پلاستيک‌ها

  داراي قابليت انعطاف‌پذيري بالا

  مقاومت زياد که سبب استحکام و تطبيق‌پذيري مي‌شود

 ضريب اصطکاک پايين که باعث کاربردهاي مفيد تر اين ماده نسبت به ساير پلاستيک‌ها مي‌شود.

 عدم نشت مواد شيميايي ظروف پلاستيکي به مواد غذايي و مايعات موجود در ظرف سبب مي‌شود که اين ماده به عنوان يکي از مهمترين محصولات بسته‌بندي مواد غذايي به شمار رود. اين خواص فيزيکي، اين ماده را به عنوان يک گزينه سودمند براي توليد کنندگاني که نياز به پلاستيکي بي‌خطر براي بسته‌بندي مواد غذايي و يا استفاده مستمر دارند، تبديل مي کند.

 

   موارد استفاده

   امروزه از PET در موارد گوناگوني استفاده مي‌شود که برخي از آن‌ها به اين شرح است:

 بطري‌ها و ساير ظروف مواد غذايي از جمله بطري‌هاي نوشابه، نان‌ها و شيريني‌ها، بطري‌هاي آب، ظرف کره بادام زميني و حتي ظروف بسته‌بندي مواد غذايي منجمد.

 نگهداري لوازم آرايشي، به دليل اينکه قالب‌گيري اين ماده آسان است، توليد‌کنندگان مي‌توانند ظروف خاص زيادي را براي انواع محصولات آرايشي توليد کنند.

 نگهداري مواد شيميايي از جمله مواد شوينده خانگي. چرا توليد‌کنندگان به جاي استفاده از ساير مواد پلاستيکي که بيشتر در دسترس هستند، از PET استفاده مي‌کنند؟ پلاستيک‌هاي PET با دوام و مستحکم هستند. اکثر اين محصولات را مي‌توان بارها و بارها استفاده کرد. (امکان بازيافت اين محصولات وجود دارد) و علاوه بر اين، شفافيت اين محصولات باعث استفاده‌هاي متنوع‌تري از آن مي‌شود. و به دليل شکل‌گيري آسان امکان قفل کردن ظروف را به راحتي فراهم مي‌کند. به آساني شکسته نمي‌شود. علاوه بر همه اين موارد، شايد مهمترين علت محبوبيت اين محصول ارزان بودن آن براي استفاده باشد.

 

  مزاياي بازيافت پت

  مواد اوليه جهت ساخت ظروف PET عمدتاً از خارج کشور وارد مي‌شود. با بازيافت اين ماده از واردات مواد اوليه مورد نياز جهت ساخت ظروف پلاستيکي PET و در نتيجه خروج ارز از کشور جلوگيري مي‌شود.

 اشتغال‌زايي و ايجاد درآمد در سطح جامعه از مرحله جمع‌آوري و جداسازي تا مراحل بازيافت، توليد و عرضه محصولات جديد.

منابع اوليه جهت ساخت پلاستيک‌ها نفت است که از طريق صنعت پتروشيمي تبديل به پلاستيک مي‌گردد. بازيافت PET علاوه بر صرفه‌جويي در استفاده از منابع اوليه موجب کاهش مصرف انرژي در استخراج، انتقال و ساخت ظروف از مواد خام اوليه گرديده و همچنين آلودگي‌هاي آب، خاک و هوا را به علت عدم کاربرد مواد خام در فرآيند توليد ظروف PET کاهش مي‌دهد.

 ظروف PET با وجود وزن کم اما حجم بالايي را در زباله‌هاي شهري به خود اختصاص مي‌دهند.

  بازيافت PET به دليل کاهش حجم و وزن زباله، هزينه‌هاي مربوط به جمع‌آوري و دفن آن را کاهش مي دهد.

 ظروف پلاستيکي PET به دليل برخوردار بودن از پيوندهاي محکم کربن – کربن در برابر تجزيه‌کنندگان طبيعي مقاومت زيادي از خود نشان مي‌دهند و در مدت 300 سال به طور آرام تجزيه مي‌گردند. با بازيافت اين پليمر از آلودگي‌هاي زيست محيطي، به خصوص آلودگي خاک منطقه جلوگيري به عمل مي‌آيد.

 دفن زباله انتشارات گازهاي گلخانه‌اي از جمله متان و دي اکسيد کربن را افزايش مي‌دهد بازيافت PET بجاي دفن آن از انتشار اين دو نوع گاز گلخانه‌اي که دماي کره زمين را افزايش مي‌دهد، جلوگيري به عمل مي‌آورد.

 بازيافت انرژي از سوزانيدن PET در کوره‌هاي استاندارد زباله‌سوز در مصرف سوخت‌هاي فسيلي که منبع رو به پاياني است صرفه جويي مي نمايد.

ارسال نظر

آثار تربیتی نماز

آثار تربیتی نماز

«نمازگزار» همواره به ياد خدا مي‏باشد، خدايي كه از تمام كارهاي كوچك و بزرگ ما آگاه است، خدايي كه از آنچه در زواياي روان ما وجود دارد و يا از انديشه ما مي‏گذارد، مطلع و باخبر است و كمترين اثر ياد خدا اين است كه به خودكامگي انسان و هوس‌هاي وي اعتدال مي‏بخشد، چنان كه غفلت از ياد خدا و بي‌خبري از پاداش‌ها و كيفرهاي او، موجب تيرگي عقل و خرد و كم فروغي آن مي‏شود. انسان غافل از خدا در عاقبت اعمال و كردار خود نمي‏انديشد و براي ارضاي تمايلات و غرايز سركش خود حد و مرزي را نمي‏شناسد
مشاهده
08/آذر/1399
مدیران کاربلد+کارکنان مسئولیت پذیر=سازمان بهره ور

مدیران کاربلد+کارکنان مسئولیت پذیر=سازمان بهره ور

در تعيين عوامل مؤثر بر بهره‌وري نظرات متفاوتي وجود دارد و هر يك از دانشمندان و صاحبنظران عواملي را به عنوان عامل مؤثر مشخص كرده‌اند، اما به اجمال مي‌توان ‌مي‌گفت، عواملي چون آموزش شغلي مستمر مديران و كاركنان، ارتقاي انگيزش ميان كاركنان براي كار بهتر و بيشتر، ايجاد زمينه‌هاي مناسب براي بروز خلاقيت مديران و كاركنان، برقراري نظام مناسب پرداخت مبتني بر عملكرد و برقراري نظام تنبيه و تشويق، وجدان كاري و انضباط اجتماعي، تحول در سيستم و روش‌ها نقشي حساس و كليدي دارند. علاوه بر اين، تقويت حاكميت و تسلط سياست‌هاي سازمان بر امور و صرفه‌جوئي به عنوان وظيفه ملي در بهره‌وري مؤثر است.
مشاهده
08/آذر/1399
نبرد نوشابه ها

نبرد نوشابه ها

سال 1886، آغازگر ورود نوشیدنی‌هایی به بازار است که بعدها زمینه‌ساز تولد نوشابه‌های گازدار می‌شد. اولین کسی که در این عرصه شروع به فعالیت کرد، «جان پم برتان» بود که یک نوشیدنی با برند pemberton’s French wine of cola به بازار عرضه کرد. نوشابه‌ای با قیمت 5 سنت که فقط در روز 9 شیشه از آن فروخته می‌شد. نوشیدنی با الکل که البته بعدها شکر جایگزین الکل شد. این نوشابه مدتی بعد از نام قبلی به برند coca-cola تغییر یافت. پم برتان دو سال بعد از دنیا رفت و نتوانست نفوذ نوشابه‌اش را در میان توده مردم ببیند. آساگریگز، همکار و موسس تجاری پم برتان حق تولید این نوشابه را خرید و در سال 1892 به طور رسمی شرکت و کارخانه coca-cola را تأسیس کرد.
مشاهده
08/آذر/1399
قوطی های فولادی در سودای بازگشت

قوطی های فولادی در سودای بازگشت

در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد قوطی‌های نوشابه از آلومینیوم ساخته می‌شود. دلیل آن هم قیمت کمتر، بازیافت آسان‌تر و سبک‌تر‌بودن وزن قوطی‌ها و هزینه حمل و نقل آن‌ها است.۳۰ سال پیش بیشتر قوطی‌ها از فولاد قلع اندود ساخته می‌شد که سنگین بودند، به آسانی سوراخ می‌شدند و محتویات درون آن‌ها بو و مزه فلز به خود می‌گرفت، تنها امتیاز این قوطی‌ها از نظر زیست محیطی زنگ زدن و از بین رفتن آهنی بود که فولاد از آن ساخته می‌شد. اکنون شرکت‌های فولادسازی امکانات تولید را بهبود بخشیده‌اند و تصور می‌کنند که می‌توانند با بازار مصرف قوطی‌های آلومینیومی به رقابت برخیزند. این شرکت‌ها اکنون می‌توانند قوطی‌های فولادی خیلی نازک‌تر تولید کنند و چون بهای آلومینیوم افزایش یافته است، ساختن قوطی‌های فولادی در عمل ارزان‌تر تمام می‌شود.
مشاهده
08/آذر/1399