پنیر کپک زده چطور قابل استفاده است

پنیر از مهمترین مواد غذایی به خصوص هنگام صرف صبحانه است. برای نگهداری انواع پنیر راههای گوناگونی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید هم مدت نگهداری آن را افزایش دهید هم پنیری با کیفیت داشته باشید. در مطلب زیر به برخی از روشهای نگهداری پنیر و شیر اشاره شده است.
نگهداری پنیر در یخچال
پنیرهای نرمتر ماندگاری و عمر حیاتشان کمتر از پنیرهای سفت است. ما میتوانیم پنیرهای سفت، مثل پنیر سفید و پنیرهای سوئیسی را پس از آنکه درب آن را باز میکنیم، به مدت 3 تا 4 هفته در یخچال نگهداری کنیم.
پنیرهای نرم، مثل پنیرهای پرچرب، تنها به مدت یک هفته میتوانیم در یخچال نگهداری کنیم. برای اینکه از سالم بودن پنیر کاملاً اطمینان حاصل کنید، میتوانید به تاریخ تولید آن نگاه کنید. اما بهترین روش این است که پنیر را امتحان کنید. یعنی دقت کنید و ببینید آیا کپکی بر روی آن وجود دارد یا خیر.
شما میتوانید دوام و ماندگاری پنیر را قبل از اینکه آن را در یخچال نگهداری کنید، افزایش دهید. یعنی حفاظ پلاستیکی روی پنیر را که محکم بر روی آن کشیده شده است را بردارید و پنیر را در کاغذهای مومدار قرار دهید و آن را کاملاً با کاغذ بپوشانید.
شما میتوانید پنیری را که بر روی آن کپک وجود دارد مصرف کنید، اما باید در این مورد خیلی دقت کنید. با چاقو، به اندازه یک کمی بیشتر از سطحی را که با کپک پوشیده شده است ببرید و سعی کنید چاقو را تمیز نگه دارید تا از گسترش و افزایش کپک خودداری کنید و سپس آن را مجدداً با مقداری از کاغذی که به موم آغشته است بپوشانید.
چند راه نگهداری پنیر
برای جلوگیری از خشک شدن پنیر، روی طرف بریده شدن آن، کمی کره یا روغن بمالید. برای این منظور همچنین میتوانید دستمال تمیزی را که پرز پس ندهد به وسیله سرکه خیس کرده و به دور قالب پنیر بپیچید.
اگر پنیر را درون ماست بیندازید، بسیار لذیذ میشود.
چنانچه پنیر را درون فویل آلومینیومی بپیچید، برای جلوگیری از خشک شدن آن موثر است.
اگر پنیر را میان پارچهای که در سرکه انگور خیساندهاید قرار دهید، طعم و مزه خوبی خواهد یافت و ضمناً مدت زیادتری تازه خواهد ماند.
اگر پنیر شما نرم است و میخواهید سفت شود، آن را درون آب نمک جوشیده ولی سرد شده بیندازید. هر چقدر مقدار نمک بیشتر باشد، پنیر سفتتر میشود.
اگر پنیر سفت است و میخواهید نرم شود، آن را درون آب جوشیده بدون نمک بیندازید. همچنین میتوانید پنیر سفت را درون دوغ، خیس کنید.
پنیری را که کپک زده است دور نریزید، بلکه آن را درون ظرف درداری قرار دهید چند حبه قند در آن بیندازید و سپس در ظرف را بگذارید. با این کار کپکها از پنیر جدا شده و سراغ قند میروند. سپس در ظرف را برداشته، پنیر را میل کنید و حبه قندها را بیرون بیندازید.
چنانچه برای تهیه بعضی از غذاها مانند پیتزا، به پنیر رنده شده نیاز دارید، قبل از رنده کردن پنیر، اندکی روغن روی رنده بمالید. به این ترتیب پنیر به رنده نخواهد چسبید و به آسانی شسته خواهد شد.
اگر میخواهید پنیر دیر فاسد شود، همیشه آن را در ماست یا آب ماست بیندازید.